Returnarea produselor
 


Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar la consumatorii clienti persoane fizice (OG 21/1992 Art.2, pct.2). Persoanele juridice nu se incadreaza sub incidenta acestei ordonante.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului (conform O.U.G. 34/2014)

Incheierea contractului de vanzare-cumparare are loc in momentul emiterii facturii fiscale (acest document tine loc de contract conform legislatiei romanesti in vigoare) si nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin e-mail (sau alte mijloace de comunicare) a confirmarii de primire a comenzii.

Exceptari de la dreptul de retragere:
- produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (casti intra-aurale)
- produsele aduse pe comanda si care la momentul plasarii comenzii de catre consumator nu erau in stocul fizic la Video'S, acestea fiind comandate in aceeasi zi sau intr-un anumit termen de livrare.

De asemenea, in cazul in care consumatorul ridica produsele de la sediul Video'S, ulterior aceste produse nu pot fi returnate deoarece nu poate fi considerat comert la distanta si ca urmare nu se beneficiaza de dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile.
Consumatorul are obligatia de a verifica produsele inainte de cumpararea acestora.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi, etc). Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produselor se va face in cel mult 14 zile de la data primirii produsului returnat si numai prin transfer bancar.

Consumatorul trebuie sa completeze un formular de returnare a produselor, care va fi trimis prin e-mail la solicitarea acestuia privind returnarea produselor.
Video’S va verifica toate datele completate de catre consumator si va emite o notificare prin e-mail catre acesta care contine numarul de autorizare a denuntarii contractului. O copie a acestei notificari ce poate fi tiparita de catre consumator, trebuie semnata si atasata obligatoriu coletului care contine produsele ce urmeaza a fi returnate. Acest document trebuie sa fie atasat coletului care contine produsele returnate astfel incat acesta sa fie vizibil fara a desface respectivul colet.

Produsele care urmeaza a fi returnate nu vor fi primite de catre Video’S decat corect ambalate in colete si cu formularul de returnare semnat si atasat, colete care vor fi expediate pe adresa:
SC Video'S SRL, Str. Aleea Viilor, Bl. B33, Sc. B, Ap. 3, Timisoara.
Nu se vor ridica colete expediate pe alta adresa, si nu se vor ridica colete de la oficiile postale. Pentru expedierea coletelor va rugam sa folositi acelasi serviciu de curierat prin care ati primit produsele. Nu se vor primi la retur produse ambalate necorespunzator. Coletele care nu au in mod vizibil formularul de returnare tiparit (notificarea care contine numarul de autorizare a returnarii) semnat in original de catre consumator nu vor fi primite si vor fi refuzate.

Cele 14 zile in care se va rambursa contravaloarea produselor derulate se scurg din momentul in care acest formular de denuntare unilaterala a contractului, cu numar de autorizare si semnat de catre consumator, ajunge la Video’S impreuna cu produsele returnate.

In momentul sosirii coletului se va face o scurta verificare vizuala a coletului in prezenta curierului. Daca se constata urme de loviri sau manipulari defectuoase ale coletului, sau daca starea acestuia nu este impecabila din punct de vedere al integritatii, se va face un proces verbal care sa semnaleze aceste probleme si o copie va fi inmanata curierului. Toate coletele primite si care respecta aceste conditii de returnare vor fi desfacute si fotografiate pentru a consemna starea la receptie a produselor din interior, si pentru a verifica daca starea produselor este identica cu starea lor din momentul completarii formularului de returnare (in momentul completarii formularului, pe baza asumarii raspunderii, consumator trebuie sa consemneze starea produselor in scris si/sau prin fotografii). Orice inadvertenta intre starea declarata de consumator la completarea formularului de returnare si receptia propriu-zisa a produselor de catre Video’S va conduce la respingerea returului produselor, consumatorul fiind raspunzator de transportul acestor produse pana in sediul nostru.

Consumatorul va fi instiintat in termen de 72 de ore de la primirea coletului de aceasta situatie si va putea alege daca primeste inapoi pe cheltuiala sa produsele neconforme cu declaratia sa si produsele care nu mai sunt in aceeasi stare in care au fost livrate initial consumatorului, sau daca accepta aducerea acestor produse la starea initiala.

Video’S poate percepe taxe suplimentare in cazul returnarii produselor deteriorate, care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, fara ambalaj sau cu ambalajul deteriorat, etc., sau care nu corespund cu declaratia consumatorului din momentul completarii formularului de returnare, pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului, cu notificarea in prealabil a acestuia.

(Pagina anterioara)

 
Copyright 2005-2016© Video’S srl
Toate drepturile rezervate